Författerier är ett digitalt inspirationsblad för dig med författardrömmar. Utskick via mejl sker första söndagen i månaden och medlemskapet är gratis utan bindningstid. Hittills har 88 nummer publicerats. Nedan listas nummer 1–70 i ett arkiv med inbäddade länkar. För att få de rykande färska numren med de dagsaktuella författargästerna, registrera dig här.

 

Författerier #70

Välkommen till vår värld av skrivande. Vi drar igång 2023 med lockande utmaningar som främjar det positiva, med verklighetsflykt och med tamburmajorer, nagelband och flätor – detta vill du inte vara utan. Du bjuds också på en personlig betraktelse kring den eftersträvansvärda debuten, skriven av den fabulösa Anna Arvidsdotter som 2022 serverade oss både en diktsamling och en antologi. Skrivvänner, ett gott nytt skrivår tillönskas er!

 

Författerier #69

Välkommen till vår värld av skrivande. Årets sista nummer bjuder på en skrivövning som öppnar upp för fria tolkningar. Det resoneras om det första utkastet, och i Skrivarpodden betonas vikten av att skriva utifrån känsla, intuition och lust. Gästas gör vi av Michaela von Kügelgen, vars skrivbok Kickstarta ditt skrivande och hitta din skrivrutin släpptes i höstas. Hon berättar i vårt inspirationsblad om den digitala arbetsbok som hon också är aktuell med. Vi tackar helt enkelt av år 2022 med stil, och önskar er alla ett gott nytt skrivår!

 

Författerier #68

Välkommen till vår värld av skrivande. November är här och i månadens skrivövning riktar vi in oss på de levande ljus som just nu tänds över hela landet. Vidare informeras det om telefonnummer ämnade för böcker, film och tv-serier, och i Skrivarpodden peppas det till att ta kontakt med de som besitter den kunskap och erfarenhet man behöver i researcharbetet. Vår fabulösa gäst är författaren Maria Parkhede, vars andra roman, Fröken Perfekt, släpptes tidigare i år. Mycket fin inspirationsbladsläsning!

 

Författerier #67

Välkommen till vår värld av skrivande. I månadens skrivövning tar vi oss an vändpunkter. Vidare talas det om att skriva klart sådant man påbörjat, och i Skrivarpodden lyfts 3-aktstrukturen av författaren och skrivpedagogen Therése Granwald. Gästas gör vi av Linnea Lundborg som just nu är aktuell med den illustrerade kapitelboken Anno & Issa (Alfabeta bokförlag) och lättlästa Fakta om feminism (Nypon förlag). Ett toppenfint inspirationsblad för skrivhösten!

 

Författerier #66

Välkommen till vår värld av skrivande. Månadens skrivövning utmanar till att testa ett, för många av oss, förbjudet skrivande. Det snackas om siffror eller bokstäver och det resoneras kring det självbiografiska skrivandet och det fiktiva. Gästas gör vi av Samuel Åhman som debuterade tidigare i år med spänningsromanen Linnés arvinge, som nu är nominerad till Årets deckardebut. Med detta finfina inspirationsbladsnummer är hösten på intåg och läsningen på topp! 

 

Författerier #65

Välkommen till vår värld av skrivande. I månadens skrivövning släpper vi loss dialogerna och ser var vi hamnar. Det resoneras kring var och hur man når sina egna rätta tankar till skrivprojektet, och det talas om vändpunkter. Gästas gör vi av Victoria Everbrand som debuterade tidigare i år med romanen Härifrån. Mycket god augusti-läsning med andra ord! 

 

Författerier #64

Välkommen till vår värld av skrivande. Månadens skrivövning går ut på att samla på intryck, det uppmuntras till att åtgärda scener som skavt ett tag, och vi får ta del av en dramaturgisk modell som Cecilie Östby tipsat om i Skrivarpodden. Gästas gör vi av Emma Lind som nyligen debuterat med feelgoodromanen En man till Amanda. Ett härligt inspirationsbladsnummer mitt i sommaren! 

 

Författerier #63

Välkommen till vår värld av skrivande. Sommaren är kommen och i månadens skrivövning tar vi hjälp av redan lästa böcker. Det talas om research och om en annan approach än Show, don´t tell vad gäller gestaltning. Gästas gör vi av Per E Åsberg som debuterade i maj med Fångarna, första delen i en spänningsserie. Trevlig läsning och glad skrivsommar! 

 

Författerier #62

Välkommen till vår värld av skrivande och välkommen till sköna maj. I månadens skrivövning tar vi hjälp av Ulf Karl Olov Nilssons (UKON) texter för att skapa dikter eller noveller. Det resoneras om författarröst och berättelsens röst, och i Skrivarpodden ges goda tips gällande redigering. Gästas gör vi av Tua Burlin som debuterade i mars med romanen Konungens sändebud, första delen i en trilogi. 

 

Författerier #61

Välkommen till vår värld av skrivande. I första kvartalets sista månad finns ett fokus på stärkande insatser: lita på din mag- och fingertoppskänsla när det gäller val och varianter i skrivandet. Värna om den guidande kritikern i dig, och hänvisa den vresiga till vissa utvalda tider. Möt och undersök de känslor som kan följa av att skriva om någon du känner, i 20 minuter eller i ett helt manus. Förutom detta bubblar glädjen fram när vår egen fabulösa Caroline Degerfeldt äntligen håller sin bok i handen. Mycket nöje!

 

Författerier #60

Välkommen till vår värld av skrivande. Mars bjuder på nattpäron och listor! Du får en skrivövning som kan växa och bli hur omfattande som helst, den kan utspela sig här och nu eller på andra platser och i andra tider – låt dig följa med på vad än skrivandet hittar på. Du får också en metod som i sig innehåller flera skrivuppmaningar, nämligen snöflingemetoden, som också den kan växa, både kvantitativt och i tid. Och från Skrivarpodden kommer ett tips på hur du kan fördjupa och arbeta vidare med dina karaktärer. Mycket skrivande! Hoppas att det leder till roliga och givande stunder.

 

Författerier #59

Välkommen till vår värld av skrivande. Vi ger dig en genomgång av ordböcker, med länkar till en ocean av etymologi och komparationsmöjligheter, du får Skrivarpoddens samlade bild av att mer fantiserande leder till friare skriv, och månadens skrivövning hakar tag i den tanken, med uppmaningen att skapa nya ord och blanda in dem i en känd händelse. Därtill bjuder vi på inte bara en utan två fabulösa gäster, den rimglada duon Berg och Frimodig!

 

Författerier #58

Välkommen till vår värld av skrivande. Nu är vi inne på 2022, och tigerns år. Vi river av det första numret med buller och bång. Mian Lodalen, som gästat Skrivarpodden, tänker kring läsarens plats i skrivandet. Och vår Fabulösa gäst, Joakim Forsberg, belyser bland annat frågan Varifrån skriver du? i en intressant tankegång om röst. Du får också insyn i vad som kan vara värt att gå igenom när du korrekturläser dina texter och såklart en skrivövning för fortsatt hålligång. Denna gång en härlig Elvling (för fantastiska texter kan övningen såklart stavas med Ä istället). Gott nytt år!

 

Författerier #57

Välkommen till vår värld av skrivande. December är här och månadens skrivövning uppmanar till att samla fakta att plocka av senare. Det talas om att syna stilistiska grepp i favoritromanerna, och Skrivarpodden pratar med Sara Bergmark Elfgren om att lära känna en subkultur för att göra research. Vår fabulösa gäst i årets sista nummer är Malin Lundskog som romandebuterat med Mariannes mirakel. Härlig inspirationsbladsläsning inför det nya, goda skrivåret 2022!

 

Författerier #56

Välkommen till vår värld av skrivande. National novel writing month är i gång och kanske har du genomgått skrivutmaningens första vecka. Månadens skrivövning i Författerier uppmanar likt NaNoWriMo till ett kvantitativt skrivmål för november, men med en personlig touch. Det bjuds på gamla och nya tips för redigeringsarbete och i Skrivarpodden talas det om att skriva utifrån lust och vad det kan innebära. Vår fabulösa gäst är Alva From som debuterade i augusti med En tröskelroman. God läsning!

 

Författerier #55

Välkommen till vår värld av skrivande. Oktober är här och månadens skrivövning omfamnar hösten. Fördelar med att skriva självbiografiskt respektive fiktivt jämförs och det ges tips på testläsarfrågor. Vår fabulösa gäst är Lina Nordquist som debuterade i augusti med romanen Dit du går, följer jag. God läsning och god skrivlycka!

 

Författerier #54

Välkommen till vår värld av skrivande och till september. Månadens skrivövning väcker skolstartserfarenheter till liv. Korrekturläsaren pratar just om korrekturläsning och i Skrivarpodden ägnas uppmärksamheten åt Show, don´t tell men också Show and tell. Vår fabulösa gäst är Isabelle Bervenius som tidigare i år debuterade med romanen Ecstasy. Med detta önskar vi dig fortsatt god skrivlycka!

 

Författerier #53

Välkommen till vår värld av skrivande. Augusti är här och det blixtrar och dundrar om månadens skrivövning. Det talas om tillbakablickar och om de stora fördelarna med att be om hjälp och att vara till hjälp, om att dela kompetens med varandra. Vår fabulösa gäst är Jenny Holmqvist som tidigare i år debuterade med romanen Drift. Fortsatt glad skrivsommar!

 

Författerier #52

Välkommen till vår värld av skrivande. Julinumrets skrivövning sätter det fina, sköna och uppskattade i fokus. Det talas om hur man kan närma sig fokalisatorn och i skrivarpodden lyfter Kristina Sandberg en viktig förutsättning för skrivandet. Vår fabulösa gäst är Josefin Roos som är aktuell med romanen Svartsvala. Mycket, mycket nöje!

 

Författerier #51

Välkommen till vår värld av skrivande och till sommaren. Med månadens skrivövning klargörs berättarpositionen för en själv, det talas om upprepningar av karaktärers handlingar och i skrivarpodden liknar Jessica Schiefauer sitt skrivande vid att möblera ett rum. Vår fabulösa gäst är Cecilie Östby som spänningsdebuterar med Borta imorgon. Glad sommar och god skrivlycka!

 

Författerier #50

Välkommen till vår värld av skrivande och till sköna maj. I detta nummer finns återanvändning (i skrivövningen) och korrekturtips, och i samtal med Nina Wähä kommer skrivandets varför på tal. Vår fabulösa gäst är Jennifer Berglund som skrivit feelgoodromanen Klimatsmart och fullkomligt förvirrad. Mycket nöje!

 

Författerier #49

Välkommen till vår värld av skrivande, nu när vintern rasar ut och våren börjar klia och värma och glädja. Här finns denna gång tempo (i skrivövningen), tips om att se på text med distans och ord om samtalens värde för skrivandet. Vår fabulösa gäst är en i dubbel bemärkelse färgglad författare vid namn Emma Rävås, som skrivit Jag händer jämt. Sol från oss!

 

Författerier #48

Välkommen till vår värld av skrivande, som denna gång innehåller ett porträtt av Jonas Gren, denna underhållande och ekopoetiska skrivare som släppt fem böcker på sju år. Det finns också lugnande tillägg (för att inte öka stressen) och tankar om att skriva nära skörheten. Skrivövningen riktar sig utåt, och eftersom mars är världspoesins månad kanske internationella textsamarbeten kan locka?

 

Författerier #47

Välkommen till vår värld av skrivande. Den kan bestå av en gård med Hallon. (Ja, kaninen alltså.) Den kan bestå av system, minnen eller rena lögner. Vår skrivande värld kan uppstå ur ett jublande folkhav! Och vi kan samla alltsammans på lappar, i dokumentmappar – eller i huvudet. Det här numret är fullt av aktivitet! Och vår fabulösa gäst är en författare som i förstone inte trodde sig vara skrivande: välkomna att läsa mer om barnboksaktuella Henrik Pettersson. Och annat kul.

 

Författerier #46

Välkommen till vår värld av skrivande. Nu är det 2021, minsann, och nya möjligheter står för dörren. Vad ska du satsa på? Kanske ett år, eller en vår, av skrivande? Låt oss följa med på färden, med skrivövningar, korrektur- och skrivtips, metodexempel och inspiration. Varje nummer bjuder dessutom på en fabulös gäst. Denna gång har vi äran att presentera Elin Anna Labba.

 

Författerier #45

Välkommen till vår värld av skrivande. Årets sista nummer innehåller en skrivövning där du får ta hjälp av ett barns gränslösa fantasi. Det talas om bloopers som kan väcka nya bilder och idéer och om fördelar med egenutgivning. Månadens gäst är Anna Agrell som berättar om sin spännande väg till bokkontraktet. Mot 2021, ett gott nytt skrivår!

 

Författerier #44

Välkommen till vår värld av skrivande, första dagen i National Novel Writing Month (NaNoWriMo). I novembernumret laddar skrivövningen för en advents- eller månadskalender, det talas om den konstnärliga friheten och om olika approacher gällande att visa texten för andra. Månadens gäst är Jens Lönnaeus som resonerar om författaryrket på ett mycket tankeväckande sätt. Stort läsarnöje!

 

Författerier #43

Välkommen till vår värld av skrivande. Oktober är här och i detta nummer tar vi hjälp av sms-tekniken i skapandet. Det talas om att närma sig glädjen från alla du bör och gör-så-här och om så kallade morgonsidor. Månadens gäst är Nino Mick som reflekterar i pandemitid och ger ett värdefullt skrivarkurstips. Mycket, mycket nöje!

 

Författerier #42

Välkommen till vår värld av skrivande. September är kommen och i det här numret förverkligar skrivövningen dina drömmar, via dig själv eller en fiktiv karaktär. Det talas om favorituttryck och favoritord, och om hur man kan dribbla förbi rädsla och prestationsångest i skrivandet. Månadens gäst är Clara Clementine Eliasson som talar om skrivande på ett sätt som känns. Stort läsarnöje!

 

Författerier #41

Välkommen till vår värld av skrivande. Augusti är här och vi bjuder som vanligt på en givande skrivövning. Vikten av att vara konsekvent poängteras och det talas om textsamtalsgruppens många fördelar. Månadens gäst är Louise Halvardsson som lyfter det mycket positiva med att ta time out. Stort läsarnöje!

 

Författerier #40

Välkommen till vår värld av skrivande. I julinumret får du en skrivövning som gynnar ditt skrivande på lång sikt. Det snackas transportsträckor och om att hitta (tillbaka) till sin kreativitet. Vår fabulösa gäst är Arkan Asaad som sätter fingret på vad som gör ett författarskap. Mycket nöje!

 

Författerier #39

Välkommen till vår värld av skrivande. Sommaren är här och i juninumret ämnar skrivövningen stärka kreativiteten och din inre konstnär. Lektören resonerar kring olika sorters slut på berättelser och i Skrivarpodden lyfts viktiga material för skrivprocessen. Vår fabulösa gäst är Anna Nero som bjuder in till total sinnesnärvaro. Mycket nöje!

 

Författerier #38

Välkommen till vår värld av skrivande. Många evenemang flyttas fram eller ändrar upplägg och vi hoppas att du kan ägna dig åt skrivandet i denna tid. Ge dig gärna i kast med månadens skrivövning och ta del av ett språktips samt Skrivarpoddens intervju med Jenny Jägerfeld och Mats Strandberg om samarbete. Månadens gäst är Yrsa Keysendal som tar oss med på promenad och till inspirerande bilder.

 

Författerier #37

Välkommen till vår värld av skrivande. Nu nalkas våren och mycket med den. Även om många evenemang är flyttade till framtiden kan skrivandet fortgå, så denna gång får du en genomgång av bra komponenter att se över i ett befintligt manus, tips på hur du kan skriva roligt och inte mindre än två skrivövningar. Dessutom bjuder Kristofer Folkhammar på skrivinspiration. Hurra!

 

Författerier #36

Välkommen till vår värld av skrivande. I marsnumret blev det, oväntat, ett ta-det-lugnt-tema: Jonas Karlsson pratar om att ha roligt, lektören råder dig att låta bearbetning ta tid och vår fabulösa gäst Åsa Foster skriver om det som utgör en betydande del av skrivandet för många, men som inte alltid syns. Utöver det kommer en skrivövning som inte behöver leda till så kallad färdig text – det kan lika gärna bli en hög till (skriv)komposten. Så ta det lugnt, och njut!

 

Författerier #35

Välkommen till vår värld av skrivande. Från lektörshållet får vi den här månaden tankar om plot och berättelsebygge. Skrivövningen börjar i verkligheten men blir fiktion så fort pennan möter pappret (eller tecknen förs in i dokumentet). Från Skrivarpodden kommer ett löskokt ägg (!) och så bjuder vi därtill på en berg-och-dal-bana-text från författaren Linus de Faire. Väl bekomme!

 

Författerier #34

Välkommen till ett nytt decennium och vår värld av skrivande. Kanske har du haft skrivtid under helgerna, och kan hitta stöd i vår lektörs tips om scener på glid? Låt dig inspireras av den fabulösa Petra Mölstad, som syns i många poesisammanhang, och ta del av Skrivarpoddens skattkista #133, om inspiration. Vill du skriva ännu mer: kasta loss med skrivövningen. Gott nytt!

 

Författerier #33

Välkommen till vår värld av skrivande. Nu är det en månad kvar av 2019 och vi vill tacka av skrivåret med en övning som lockar till att se möjligheter i regler, lektören lyfter vikten av motsatser och i Skrivarpodden talas det om gestaltning. Vår fabulösa gäst är Sonja Rundgren som debuterar med två barnböcker på en gång. Stort läsnöje!

 

Författerier #32

Välkommen till vår värld av skrivande, tre dagar in i National Novel Writing Month (NaNoWriMo). Novembernumret bjuder på en övning där bildkonst får vara skrivkatalysator, lektörens råd mildrar ordräkningsfokus och i Skrivarpodden ges tips för bokserieskrivande. Vår fabulösa gäst Johan Carle berättar en verklighetsbaserad och hoppfull historia. Stort läsnöje!

 

Författerier #31

Välkommen till vår värld av skrivande. Post bokmässan-tiden, eller som den kallas i andra sammanhang: oktober, bjuder på kyssar, miljöbeskrivningar och ägandeformen. Vår fabulösa gäst David Zimmerman påminner om de viktiga sammanhangen, där text möter liv och vice versa. Stort läsnöje!

 

Författerier #30

Välkommen till vår värld av skrivande. Septembernumrets övning involverar en skrivpartner för att få in nya ord i skrivandet. Korrekturläsaren tipsar om en ovärderlig webbplats och Skrivarpodden lyfter det självbiografiska skrivandet. Gästas gör vi av författaren Karin Smirnoff. Stort läsnöje!

 

Författerier #29

Välkommen till vår värld av skrivande. Augusti är här och kanske har sommaren hittills bjudit på nya bekantskaper, kära återseenden eller slumpmässiga möten. Månadens skrivövning utgår från just möten. Vidare resonerar vår lektör kring den röda tråden och i Skrivarpoddens avsnitt 126 talas det bland annat om hur man skriver om kulturer man inte själv är en del av. Gästas gör vi av journalisten och författaren Heidi Hakala som poängterar något mycket viktigt och peppande, att det finns många olika vägar mot samma mål. Fortsatt glad sommar!

 

Författerier #28

Välkommen till vår värld av skrivande. Sommaren är i full gång, och med den packar många väskor, oavsett om det är strandkassar, en ryggsäck eller om stora resväskan åkt fram. Månadens skrivövning utgår från just en väska. I Författerier-påsen finns i övrigt tips från vår korrekturläsare och så får vi möta en återvändare i Skrivarpodden samt den uppmärksammade poeten Agnes Gerner. Glad sommar!

 

Författerier #27

Välkommen till vår värld av skrivande. I juninumret inleder vi sommaren med en kom-igång-övning för att skriva ett tal, språksidan tar tillfällig paus från just språk för att påminna om skrivandets ergonomi och i Skrivarpodden talas det om författararvode. Vår fabulösa gäst är Erika Olofsson Liljedahl. Trevlig läsning!

 

Författerier #26

Välkommen till vår värld av skrivande. Ditt liv blir utgångspunkten i majnumrets skrivövning. På språksidan pratas det om distans eller närhet till händelser i manuset och i Skrivarpodden bjuds det på nycklar för att råda bot på prokrastinering. Vår fabulösa gäst är Sofie Berthet. Trevlig läsning!

 

Författerier #25

Välkommen till våren och vår värld av skrivande. Vi får kika in i Emma Karinsdotters arbetsrum där den rykande färska Tusen stjärnors ö skrivits. Det blir också ett sammanfattningstips från vår korrekturläsare, en skrivövning om återanvändning och ytterligare ett tips, denna gång från skrivarpoddens Kerstin Önnebo.

 

Författerier #24

Välkommen till vår värld av skrivande. I marsnumret kommer tre skrivtips från Skrivarpodden, vår korrekturläsare ägnar uppmärksamhet åt utfyllnadsord och månadens skrivövning råder till utomhusvistelse för att bokstavligen hämta hem inspiration. Månadens fabulösa gäst är romandebutanten Lova Lakso. Mycket nöje!

 

Författerier #23

Välkommen till vår värld av skrivande. I februarinumret kommer marknadsföringstips från Skrivarpodden, månadens skrivövning syftar till att undvika prokrastinering och vår lektör ägnar uppmärksamhet åt nivåer i intrigen. Vår fabulösa gäst är romandebutanten Eleonor Sager. Mycket nöje!

 

Författerier #22

Välkommen till vår värld av skrivande och till det första 2019-utskicket av Författerier. Från Skrivarpodden kommer ett annorlunda perspektiv: Alfred Ruth beaktade 700 testläsares val, hastighet och beteenden i färdigställandet av en roman. Månadens skrivövning lyfter fram dialogen och vår lektör ägnar uppmärksamhet åt semikolonet, detta kluriga tecken. Först ut som fabulös gäst är Anette Eggert! 

 

Författerier #21

Välkommen till vår värld av skrivande. Årets sista nummer innehåller en övning som går ut på att prova en strukturerande skrivmetod. Vår lektör pratar prepositioner och genom Skrivarpodden diskuteras vad det innebär att skriva feministiskt. Vår fabulösa gäst är Dag Öhrlund! Mot 2019, ett gott nytt skrivår!

 

Författerier #20

Välkommen till vår värld av skrivande. Novembernumret innehåller en skrivövning som testar olika toner där du får möjlighet att få syn på ditt språk, lektörsråd gällande dialog samt tips om vilka möjligheter som finns eller kan finnas hos ditt regionbibliotek. Månadens fabulösa gäst är Cannie Möller. Mycket nöje!

 

Författerier #19

Välkommen till vår värld av skrivande. Oktobernumret innehåller en skrivövning om en händelse då världen krängde till, en påminnelse om eller presentation av Språkrådet som gratis svarar på språkfrågor samt 7 bokmässetips från en veteran. Månadens fabulösa gäst är Elis Burrau. Tada!

 

Författerier #18

Välkommen till vår värld av skrivande. Månadens skrivövning, tankefrön kring textens stilvärde samt skrivandet som modig handling är teman för det här numret. Vår fabulösa gäst är Elisabet Nemert. Mycket nöje!

 

Författerier #17

Välkommen till vår värld av skrivande. Här får du inspiration till research, möjlighet att lyssna på författaren Anna Jansson som gästar Skrivarpodden och en skrivövning att göra tillsammans med någon. Dessutom tips om något utomordentligt viktigt: ergonomi. Månadens fabulösa gäst är Annika Widholm. Mycket nöje!

 

Författerier #16

Välkommen till vår värld av skrivande. I detta nummer får du en somrig skrivövning och tips från korrekturläsaren. Skrivarpoddens avsnitt 102 lockar med idén om en partner i skrivande och i Fabulöst möter vi författaren Maria Adolfsson. Stort läsnöje!

 

Författerier #15

Välkommen till vår värld av skrivande. I detta nummer får du ett tips från vår korrekturläsare och en skrivövning att göra antingen för dig själv eller tillsammans med någon. Dessutom blir det ett guldkorn från Skrivarpodden. Utöver det får ni som vanligt möta en fabulös gäst, denna gång är det indieförfattaren Susan Casserfelt. Varsågoda!

 

Författerier #14

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret får du en skrivövning att applicera på dina manuskaraktärer, ett korrekturtips samt tre användbara råd om hur du skriver bra sexscener. I Fabulöst möter vi Carl-Johan Forssén Ehrlin som motiverar vid motgång i skrivandet. 

 

Författerier #13

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret får du en skrivövning som dammar av sedan länge liggande texter, ett lektörsråd gällande liknelser och via avsnitt #96 i Skrivarpodden talas det om att låta romanen växa ur karaktärens vokabulär. I Fabulöst möter vi Gabriella Ullberg Westin som fick ett värdefullt tips som skulle visa sig betydande för hennes karriär.

 

Författerier #12

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret får du veta när det är aktuellt att skicka manus till en lektör, du får en skrivövning inspirerad av en säregen författare och du bjuds på en genväg till Skrivarpoddens program om skrivarutbildningar. I Fabulöst möter vi Lotte Lannerberth, en författare med flera språk och professioner, som just släppt sin tredje bok.

 

Författerier #11

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en skrivövning som bryter mönster, ett lektörstips samt en inblick i två vitt skilda skrivprocesser. I Fabulöst möter vi Susanne Schemper som gav sitt manus en chans till efter att ha låtit det ligga, vilket belönade sig.

 

Författerier #10

Välkommen till vår värld av skrivande och Gott Nytt Skrivår! I årets första utskick får du en skrivövning, ett korrekturtips och matnyttiga råd inför utskick till förlag. I Fabulöst möter vi Anna Karolina som motiverar till lite jävlar anamma.

 

Författerier #9

Välkommen till vår värld av skrivande. Detta är årets sista utskick och i det får du, förutom en skrivövning, skrivtips och inspiration från såväl författarhåll som från vår lektör och korrekturläsare. I Fabulöst möter vi Linnea Dahlgren som debuterar i vår - tur att förlaget hörde av sig två gånger ... 

 

Författerier #8

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en skrivövning, pleonasmer och information gällande Kulturrådets litteraturstöd. I Fabulöst berättar manusförfattaren Mikael Bengtsson om sitt lyckade samarbete med sin son, illustratören Anton Lundqvist.

 

Författerier #7

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en skrivövning, korrekturtips angående utfyllnadsord samt karaktärsarketyper. I Fabulöst motiverar debutanten Emma Johansson till något mycket viktigt, att inte ge upp.

 

Författerier #6

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret kan du läsa om olika skrivarstrategier och korrekturtips och så bjuder vi på en prosaskrivövning. I Fabulöst berättar vår gäst Helena Thorfinn om hur hennes författarskap tog sin fart.

 

Författerier #5

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på frihetskänsla i skrivandet, korrekturknep och tips om manusbyte. I Fabulöst berättar vår gäst Jenny Schöldt om hur hon tog författarsteget in i teatervärlden med framgång.

 

Författerier #4

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på frågor, tvekord och hundra utkast. I Fabulöst berättar vår gäst Eva Svärd om ett manus som började på Instagram.

 

Författerier #3

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en utmaning som skrivövning, lektörsfrågor om karaktärer och tips för dig som skriver självbiografiskt. I Fabulöst delar vår gäst Sarah Vegna med sig av en inspirerande historia om vad som kan hända med halvfärdiga manus.

 

Författerier #2

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en Yoko Ono-inspirerad skrivövning, lektörsfrågor för manuskonstruktion och tips gällande e-bokomslag. I Fabulöst delar vår gäst Susanne Jansson med sig av en hoppfull debutanthistoria.

 

Författerier #1

Välkommen till vår värld av skrivande. I detta nummer bjuder vi på miljöombyte, styckeindelning och prioriteringar. I Fabulöst berättar vår gäst Torill Kornfeldt om sin förbluffande förlagsrunda.