Jag heter Caroline Degerfeldt (f. 1985) och för nio år sedan bytte jag bana från socionomyrket till litteraturlivet. Det var dags att gå den väg jag drömt om att göra så länge. Idag har jag en kandidatexamen i litterärt skapande från Författarskolan vid Lunds universitet (20142016) samt diplom från Österlens folkhögskolas skrivarkurs på distans (20112012).

 

Jag läser allt i skönlitterär väg, för att lära mig av andra, men vissa författare ligger närmare hjärtat med sina verk: Selma Lagerlöf, Kerstin Ekman, Doris Lessing, Ali Smith, Tomas Tranströmer, Virginia Woolf, Jonas Gardell, Slavenka Drakulić, Maria Gripe och Sara Stridsberg.

 

Habanav är mitt senaste skönlitterära bokmanus, ett psykologiskt drama. Jag skriver även på ett nytt bokmanus, en spökhistoria för unga vuxna.

 

Vid sidan om det egna skrivandet frilansar jag som lektör och korrekturläsare för bokförlag och erbjuder även mina tjänster via den här webbplatsen. Jag arbetar dessutom som recensent för BTJ, språkbearbetare för Fernemo Information & Grafik AB och är medskribent till inspirationsbladet Författerier. Jag är bokningsbar som föreläsare och håller skrivarkurser emellanåt. Det finns så mycket berättelser där ute som bör göras tillgängliga för läsare och jag vill bidra till att hjälpa dem på traven.

 

Jag hoppas att du hittar det du söker på min webbplats och tveka inte att kontakta mig om du har några frågor.

 

Tack och på återskrivande 

Caroline

 

Foto: Viktor Holm

 

 

Sagt om Caroline

 

Det är en i mångt och mycket fascinerande och intresseväckande roman Caroline Degerfeldt skrivit. Den nyanserade prosan vittnar om en mycket välutvecklad iakttagelseförmåga, ett konstnärligt seende som förmår främmandegöra och exotisera det alldagligt intetsägande och, så att säga, utvinna kulturell information ur det. Caroline tycks ha något av ett sjätte sinne för detaljer, vilket bidrar till att levandegöra romanens miljöer och gestalter.

Utdrag ur medbedömning av bokmanuset Habanav vid Lunds universitets författarskola.

Joakim Forsberg författare, dramatiker, musiker (2016-04-11)

 

Hon är en knivskarp läsare, engagerad i allt hon gör och en underbar person. Så jag rekommenderar henne verkligen!

Kerstin Önnebo författare samt producent och programledare för skrivarpodden och bokmässepodden

 

Rekommenderar varmt Caroline som korrekturläsare och lektör. Hon har hjälpt mig avsevärt mycket med mina manus.

Petra Dessmark – författare, litteraturpedagog, lektör

 

Jag är så grymt imponerad av din förmåga. Fattar inte hur du gör det. Och så väl du förberett allt! Det var verkligen som att sätta sig vid ett dukat bord!

Peter Stein (om korrekturläsning) – författare

 

Jag är imponerad av din känsla för detaljer och hur du lyckas överblicka manuset på samma gång. Du har den där naturliga örnblicken som en duktig lektör bör ha.

Josef Salem (om lektörsläsning)