Jag heter Caroline Degerfeldt (f. 1985) och för över tio år sedan bytte jag bana från socionomyrket till litteraturlivet. I dag har jag en kandidatexamen i litterärt skapande från Lunds universitet (20142016) samt diplom från Österlens folkhögskolas skrivarkurs på distans (20112012).

 

Jag läser allt i skönlitterär väg, böcker för barn, ungdomar och vuxna, för att lära mig av andra. Vissa författare ligger lite närmare hjärtat med sina verk och några av dessa är: Selma Lagerlöf, Maria Gripe, Ingelin Angerborn, Kerstin Ekman, Max Porter, Doris Lessing, Jonas Gardell, Slavenka Drakulić, Sarah Waters och Sara Stridsberg.

 

Den 17 mars 2022 debuterade jag med Silvergruvans dotter (en ungdomsroman fylld med hästar, gruvhistoria och övernaturlig spänning), på JW förlag. Den finns som tryckt bok, e-bok och ljudbok.

 

Vid sidan om det egna skrivandet frilansar jag som korrekturläsare för bokförlag och produktionsbyråer. Jag är även medskribent till inspirationsbladet Författerier. Jag är bokningsbar via Författarcentrum Syds författarförmedling och besöker gärna skolor, bibliotek, litteraturfestivaler etc.

 

Jag hoppas att du hittar det du söker på min webbplats och tveka inte att kontakta mig om du har några frågor.

 

Med vänlig hälsning 

Caroline