Jag heter Caroline Degerfeldt (f. 1985) och för tio år sedan bytte jag bana från socionomyrket till litteraturlivet. Det var dags att gå den väg jag drömt om att göra så länge. Idag har jag en kandidatexamen i litterärt skapande från Lunds universitet (20142016) samt diplom från Österlens folkhögskolas skrivarkurs på distans (20112012).

 

Jag läser allt i skönlitterär väg, böcker för barn, ungdomar och vuxna, för att lära mig av andra. Vissa författare ligger lite närmare hjärtat med sina verk och några av dessa är: Selma Lagerlöf, Maria Gripe, Kerstin Ekman, Max Porter, Doris Lessing, Jonas Gardell, Slavenka Drakulić, Sarah Waters och Sara Stridsberg.

 

Den 17 mars 2022 debuterade jag med ungdomsromanen Silvergruvans dotter (en övernaturlig spänningsberättelse i stall- och gruvmiljö), på JW förlag. Den finns som tryckt bok, e-bok och ljudbok.

 

Vid sidan om det egna skrivandet frilansar jag som lektör och korrekturläsare för bokförlag och produktionsbyråer och erbjuder även mina tjänster via den här webbplatsen. Jag arbetar dessutom som recensent för BTJ och är medskribent till inspirationsbladet Författerier. Jag är bokningsbar som föreläsare och håller skrivarkurser emellanåt. Det finns så mycket berättelser där ute som bör göras tillgängliga för läsare och jag vill bidra till att hjälpa dem på traven.

 

Jag hoppas att du hittar det du söker på min webbplats och tveka inte att kontakta mig om du har några frågor.

 

Med vänlig hälsning 

Caroline

 

 

Sagt om Caroline

  

Hon är en knivskarp läsare, engagerad i allt hon gör och en underbar person. Så jag rekommenderar henne verkligen!

Kerstin Önnebo, författare samt producent och programledare för skrivarpodden och bokmässepodden

 

Rekommenderar varmt Caroline som korrekturläsare och lektör. Hon har hjälpt mig avsevärt mycket med mina manus.

Petra Dessmark, författare, litteraturpedagog, lektör

 

Jag är så grymt imponerad av din förmåga. Fattar inte hur du gör det. Och så väl du förberett allt! Det var verkligen som att sätta sig vid ett dukat bord!

Peter Stein (om korrekturläsning), författare

 

Jag är imponerad av din känsla för detaljer och hur du lyckas överblicka manuset på samma gång. Du har den där naturliga örnblicken som en duktig lektör bör ha.

Josef Salem (om lektörsläsning)

 

Caroline har ett fantastiskt öga för detaljer och har förbättrat mina texter avsevärt, både grammatiskt och innehållsmässigt. Dessutom är hon väldigt trevlig och hjälpsam! 

Andreas Lindell, författare