Författerier är ett digitalt inspirationsblad för dig med författardrömmar. Utskick via mejl sker första söndagen i månaden och medlemskapet är gratis utan bindningstid. Hittills har 45 nummer publicerats. Nedan listas nummer 121 i ett arkiv med inbäddade länkar. För att få de rykande färska numren med de dagsaktuella författargästerna, registrera dig här.

 

Författerier #21

Välkommen till vår värld av skrivande. Årets sista nummer innehåller en övning som går ut på att prova en strukturerande skrivmetod. Vår lektör pratar prepositioner och genom Skrivarpodden diskuteras vad det innebär att skriva feministiskt. Vår fabulösa gäst är Dag Öhrlund! Mot 2019, ett gott nytt skrivår!

 

Författerier #20

Välkommen till vår värld av skrivande. Novembernumret innehåller en skrivövning som testar olika toner där du får möjlighet att få syn på ditt språk, lektörsråd gällande dialog samt tips om vilka möjligheter som finns eller kan finnas hos ditt regionbibliotek. Månadens fabulösa gäst är Cannie Möller. Mycket nöje!

 

Författerier #19

Välkommen till vår värld av skrivande. Oktobernumret innehåller en skrivövning om en händelse då världen krängde till, en påminnelse om eller presentation av Språkrådet som gratis svarar på språkfrågor samt 7 bokmässetips från en veteran. Månadens fabulösa gäst är Elis Burrau. Tada!

 

Författerier #18

Välkommen till vår värld av skrivande. Månadens skrivövning, tankefrön kring textens stilvärde samt skrivandet som modig handling är teman för det här numret. Vår fabulösa gäst är Elisabet Nemert. Mycket nöje!

 

Författerier #17

Välkommen till vår värld av skrivande. Här får du inspiration till research, möjlighet att lyssna på författaren Anna Jansson som gästar Skrivarpodden och en skrivövning att göra tillsammans med någon. Dessutom tips om något utomordentligt viktigt: ergonomi. Månadens fabulösa gäst är Annika Widholm. Mycket nöje!

 

Författerier #16

Välkommen till vår värld av skrivande. I detta nummer får du en somrig skrivövning och tips från korrekturläsaren. Skrivarpoddens avsnitt 102 lockar med idén om en partner i skrivande och i Fabulöst möter vi författaren Maria Adolfsson. Stort läsnöje!

 

Författerier #15

Välkommen till vår värld av skrivande. I detta nummer får du ett tips från vår korrekturläsare och en skrivövning att göra antingen för dig själv eller tillsammans med någon. Dessutom blir det ett guldkorn från Skrivarpodden. Utöver det får ni som vanligt möta en fabulös gäst, denna gång är det indieförfattaren Susan Casserfelt. Varsågoda!

 

Författerier #14

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret får du en skrivövning att applicera på dina manuskaraktärer, ett korrekturtips samt tre användbara råd om hur du skriver bra sexscener. I Fabulöst möter vi Carl-Johan Forssén Ehrlin som motiverar vid motgång i skrivandet. 

 

Författerier #13

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret får du en skrivövning som dammar av sedan länge liggande texter, ett lektörsråd gällande liknelser och via avsnitt #96 i Skrivarpodden talas det om att låta romanen växa ur karaktärens vokabulär. I Fabulöst möter vi Gabriella Ullberg Westin som fick ett värdefullt tips som skulle visa sig betydande för hennes karriär.

 

Författerier #12

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret får du veta när det är aktuellt att skicka manus till en lektör, du får en skrivövning inspirerad av en säregen författare och du bjuds på en genväg till Skrivarpoddens program om skrivarutbildningar. I Fabulöst möter vi Lotte Lannerberth, en författare med flera språk och professioner, som just släppt sin tredje bok.

 

Författerier #11

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en skrivövning som bryter mönster, ett lektörstips samt en inblick i två vitt skilda skrivprocesser. I Fabulöst möter vi Susanne Schemper som gav sitt manus en chans till efter att ha låtit det ligga, vilket belönade sig.

 

Författerier #10

Välkommen till vår värld av skrivande och Gott Nytt Skrivår! I årets första utskick får du en skrivövning, ett korrekturtips och matnyttiga råd inför utskick till förlag. I Fabulöst möter vi Anna Karolina som motiverar till lite jävlar anamma.

 

Författerier #9

Välkommen till vår värld av skrivande. Detta är årets sista utskick och i det får du, förutom en skrivövning, skrivtips och inspiration från såväl författarhåll som från vår lektör och korrekturläsare. I Fabulöst möter vi Linnea Dahlgren som debuterar i vår - tur att förlaget hörde av sig två gånger ... 

 

Författerier #8

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en skrivövning, pleonasmer och information gällande Kulturrådets litteraturstöd. I Fabulöst berättar manusförfattaren Mikael Bengtsson om sitt lyckade samarbete med sin son, illustratören Anton Lundqvist.

 

Författerier #7

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en skrivövning, korrekturtips angående utfyllnadsord samt karaktärsarketyper. I Fabulöst motiverar debutanten Emma Johansson till något mycket viktigt, att inte ge upp.

 

Författerier #6

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret kan du läsa om olika skrivarstrategier och korrekturtips och så bjuder vi på en prosaskrivövning. I Fabulöst berättar vår gäst Helena Thorfinn om hur hennes författarskap tog sin fart.

 

Författerier #5

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på frihetskänsla i skrivandet, korrekturknep och tips om manusbyte. I Fabulöst berättar vår gäst Jenny Schöldt om hur hon tog författarsteget in i teatervärlden med framgång.

 

Författerier #4

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på frågor, tvekord och hundra utkast. I Fabulöst berättar vår gäst Eva Svärd om ett manus som började på Instagram.

 

Författerier #3

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en utmaning som skrivövning, lektörsfrågor om karaktärer och tips för dig som skriver självbiografiskt. I Fabulöst delar vår gäst Sarah Vegna med sig av en inspirerande historia om vad som kan hända med halvfärdiga manus.

 

Författerier #2

Välkommen till vår värld av skrivande. I det här numret bjuder vi på en Yoko Ono-inspirerad skrivövning, lektörsfrågor för manuskonstruktion och tips gällande e-bokomslag. I Fabulöst delar vår gäst Susanne Jansson med sig av en hoppfull debutanthistoria.

 

Författerier #1

Välkommen till vår värld av skrivande. I detta nummer bjuder vi på miljöombyte, styckeindelning och prioriteringar. I Fabulöst berättar vår gäst Torill Kornfeldt om sin förbluffande förlagsrunda.