Varför lektörstjänst?

Den här tjänsten är för dig som vill ha ett konstruktivt, opartiskt och professionellt omdöme om ditt skönlitterära manus (roman, novell, novellsamling). Du planerar att skicka till förlag, men vill försäkra dig om att berättelsen du önskat skriva verkligen har förmedlats på manussidorna. Du har kanske redan skickat till förlag, men fått standardrefusering. En lektörs ögon på manuset kan i dessa fall vara till stor hjälp, eftersom det ofta är svårt att hålla tillräcklig distans till sin egen text och berättelse för att redigera den i rätt riktning.

 

Vad får du?

Du får ett lektörsutlåtande på cirka 812 sidor där manusets styrkor och svagheter lyfts gällande story och konstruktion, tempo och framåtrörelse, språk och berättarröst, karaktärer, gestaltning etc. Även logiska luckor och favoritord uppmärksammas. Jag belyser mina synpunkter med exempel och citat från texten (med sidhänvisningar).  Jag ställer frågor med syfte att guida dig i bearbetningen och vid behov ger jag konkreta råd om justeringar som kan gynna manuset. Utlåtandet skickas till dig via e-post.

 

Vem anlitar du?

Jag har en kandidatexamen i litterärt skapande från Lunds universitets författarskola, diplom från Österlens folkhögskolas skrivarkurs samt flerårig erfarenhet av respons och manusarbete. Jag är noggrann, ärlig och har ett gott öga för detaljer.

 

Jag lektörsläser endast manus som är skrivna på svenska.

 

Hur gör man?

Kontakta mig (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) innan du skickar ditt manus. Meddela genre och antal ord. Jag återkommer snarast med besked om tidsåtgång och pris. Därefter skickar du ditt manus. Faktura med 30 dagars betalningsvillkor skickas till din e-postadress tillsammans med utfört uppdrag.

 

Checklista innan du skickar:

 

Teckenstorlek 12 punkter

Radavstånd 1,5

Sidnumrering

Times New Roman eller annat läsvänligt typsnitt

Marginaler 3,03,5

 

Godkänd för F-skatt.